نرم افزار lumion امری ضروری برای مهندسان معماری به منظور انجام پروژههای ساختمانی به شمار میآید.
در پستهای قبل توضیحاتی در مورد آموزش نرم افزار lumion ارائه شد. در این جا قصد داریم تا در مورد استفاده از آبجکتها و انیمیشنهای متحرک در نرم افزار لومیون توضیحاتی را ارائه دهیم.
ابتدا باید ببینیم انیمیشنسازی چیست و نرم افزار لومیون lumion چه تواناییهایی در این زمینه دارد.
آموزش lumion – ساخت انیمیشن
به طور کلی میتوان گفت که انیمیشن یا پویا نمایی عبارت است از ایجاد حرکت یا خطای دید در محیط انواع نرم افزارهای دو بعدی و سه بعدی. امروزه صنعت انیمیشنسازی در سراسر جهان به عنوان یک حرفه پولساز شناخته شده و از نظر اقتصادی، صنعتی با سودآوری بالا محسوب میگردد.
صنعت انیمیشنسازی حوزههای مختلفی دارد. برخی از مهمترین حوزههایی که این صنعت در آنها فعالیت دارد عبارتند از:
۱- انیمیشنهای کودک و نوجوان
هدف از ساخت انیمیشنهای کودک و نوجوان ایجاد تفریح و سرگرمی برای بچهها در سراسر دنیاست. امروزه از انواع انیمیشنهای دو بعدی و سه بعدی در این حوزه استفاده میگردد. برخی از کاراکترها و شخصیتهای انیمیشنهای امروزی الگوهای مهمی برای کودکان و نوجوانان هستند.
۲- انیمیشنهای صنعتی
از انیمیشنسازی میتوان برای جذب مخاطبان و مشتریان استفاده کرد.
امروزه استفاده از انیمیشنهای صنعتی برای ارائه و معرفی انواع پروژههای صنعتی و محصولات مختلف بسیار گسترش یافته است و شرکتهای مختلف برای تبلیغات محصولات و خدمات خود از انیمیشنهای دو بعدی و سه بعدی و همچنین موشن گرافیک استفاده مینمایند.
اهمیت ساخت انیمیشن در رشته معماری
مهندسان معماری به روشهای مختلفی میتوانند پروژههای درسی و کاری خود را به اساتید و کارفرمایان خود ارائه دهند.
یکی از جذابترین این روشها استفاده از انیمیشن است. ارائه پروژه از طریق انیمیشنسازی فواید زیادی دارد. با ساخت انیمیشن میتوان جزئیات پروژهها را به بهترین شکل نمایش داد.
همچنین بینندگان پروژه نیز بهتر و راحتتر میتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.
برای ساخت انیمیشن نرم افزارهای مختلفی در بازار وجود دارد. نرم افزار لومیون یکی از برترین نرم افزارها برای ساخت انیمیشنهای معماری به شمار میآید.
با آموزش lumion و یادگیری روش انیمیشنسازی در این نرم افزار، انجام پروژههای ساختمانی برای مهندسان معمار بسیار آسانتر خواهد شد.
ویژگیهای مهم نرم افزار لومیون lumion برای انیمیشنسازی
یکی از مهمترین و جذابترین بخشها در آموزش lumion استفاده از متریال آب برای آبجکتهای مختلف است. با این کار میتوان سطوح مختلف را به صورت مواج نمایش داد. همچنین میتوان دوربین را در حالتهای مختلف حرکت داد و از جلوههای کاستیک استفاده کرد.
استفاده از آبجکتها و انیمیشنهای متحرک نیز از جمله قابلیتهای اصلی نرم افزار لومیون در انیمیشنسازی است. با آموزش lumion و یادگیری نحوه استفاده از انیمیشنهای متحرک میتوان یک انسان در حال راه رفتن و حرف زدن و یا حیوانات در حال دویدن و پرندگان در آسمان در حال پرواز را شبیهسازی نمود.
در نرم افزار لومیون lumion میتوان آبجکتها را از یک برنامه سه بعدی وارد محیط این نرم افزار کرد.
این ویژگی یکی از مهمترین ویژگیهای نرم افزار لومیون محسوب میشود. نمایش خورشید، ستارهها و همچنین حرکت ابرها به راحتی در محیط این نرم افزار قابل پیادهسازی است.
همچنین قابلیت صداگذاری بر روی محیط در نرم افزار لومیون lumion به صورت آماده در نظر گرفته شده است.
آموزش نرم افزار lumion – انیمیشن متحرک سه بعدی
با استفاده از کتابخانه محتوای نرم افزار لومیون lumion میتوان برای تجسم صدها مدل سه بعدی استفاده کرد. برای مثال حرکت اتومبیلها، تکان خوردن شاخههای درختان در باد، رفت و آمد انسانها در خیابان و … از جمله آیتمهای مورد استفاده در این مدلهای سه بعدی هستند.
با آموزش lumion میتوان از طریق قرار دادن چندین تصویر روی هم، استفاده از فیلتر و یا جلوههای ویژه موجود در لومیون، به راحتی به ساخت انیمیشن پرداخت. در نرم افزار لومیون از گزینههای Hide Layer و Show Layer میتوان برای مشاهده کردن انیمیشنها استفاده کرد.
آموزش نرم افزار lumion – وارد کردن انیمیشن
گاهی ممکن است لازم باشد مدلهای انیمیشنی که مربوط به نرم افزارهای سه بعدی دیگر از جمله تری دی مکس و مایا هستند را وارد نرم افزار لومیون lumion کنید.
برای این کار حالت نمایش را بر روی ۲۵ فریم در ثانیه تنظیم کنید. همچنین برای اکسپورت کردن بهتر است از فرمت FBX استفاده شود. البته برای این میتوان از فرمت Collada (DAE) نیز استفاده کرد،
اما توجه داشته باشید که در این فرمت keyframe ها خطی خواهند بود.
آموزش نرم افزار lumion – خلق سریع یک انیمیشن
در این قسمت از آموزش lumion به نحوه ساخت سریع انیمیشن میپردازیم. برای ساخت سریع و آسان یک انیمیشن در لومیون به منوی سمت راست رو صفحه نرم افزار رفته و بر روی گزینه movie کلیک کنید.

با این کار وارد حالت فیلم میشوید. برای ضبط انیمیشن باید بر روی علامت دوربین (دکمه Record) در منوی باز شده بر روی اسلاید کلیک کنید.
با فشردن این دکمه به حالت ساخت انیمشن وارد میشوید. با استفاده از دکمههای Q، W، E، A، S و D میتوانید جایگاه دوربین را در محیط انیمیشن تنظیم کنید.

دکمه Take Photo که در وسط نوار پایین قرار دارد میتواند عکسهایی از زوایای مختلف تهیه کند. چنانچه دو عکس را در دو زاویه مختلف از پروژه خود بگیرید میتوانید انیمیشن کوتاهی را بسازید. با کلیک بر روی دکمه Play نرم افزار لومیون انیمیشن کوتاهی میسازد که با تصویر اول آغاز شده و دوربین به سمت جایگاه عکس دوم حرکت میکند.
پس از ایجاد انیمیشن برای رندر کردن آن رو دکمه آبی سمت راست (چک) کلیک کرده و گزینه Render Clip را انتخاب کنید.

در قسمت بعد میتوان سطح کیفیت انیمیشن را مشخص کرد. کیفیت کلیپ با ۵ ستاره مشخص میشود. همچنین تعداد فریمها در ثانیه نیز قابل تنظیم است. برای ابعاد تصویر (Resolution) نیز میتوان از گزینههای Small، HD، Full HD، Quad HD و Ultra HD استفاده کرد.

پس از رندرگیری انیمیشن در نرم افزار lumion به صورت کلیپ ساخته میشود. پس از انجام این کار میتوان استایل نیز به انیمیشن اضافه کرد. ابتدا بر روی دکمه Custom Style کلیک کنید.

سپس باید یکی از استایلهای موجود نرم افزار را انتخاب کنید.

برای مثال استایل Realistic را انتخاب میکنید. پس از آن بر روی دکمه FX کلیک کرده تا صفحه افکتها باز شود.

در این قسمت افکتهای مختلفی برای آسمان وجود دارد که میتوانید برای طرح خود انتخاب کنید. در زیر دکمه FX افکتهای تصویری مختلفی نیز وجود دارد که میتوانید به توجه به نیاز پروژه آنها را تنظیم کنید.

در این پست آموزش نرم افزار lumion توضیحاتی در مورد استفاده از آبجکتها و انیمیشن در این نرم افزار ارائه شد. در پستهای دیگر آموزش lumion نیز میتوانید در مورد بخشهای مختلف این نرم افزار اطلاعاتی را کسب نمایید.
قوانین ارسال دیدگاه