نرم افزار معماری خود را چگونه انتخاب کنیم؟ این سوالی است که برخی از مهندسین معمار برای انجام پروژههای خود با آن روبرو هستند.
به همین منظور، در این مقاله قصد داریم ۸ نرمافزار معماری برتر را به شما معرفی کنیم.
در مقالات قبلی توضیحاتی را در مورد این که رشته مهندسی معماری چیست ارائه دادیم. همچنین در مورد دروس مهم در رشته مهندسی معماری، وظایف یک مهندس معمار و مشاغل موجود در این زمینه نکاتی را بیان کردیم.
در این مقاله نیز ابتدا به طور خلاصه توضیحاتی را در مورد رشته معماری بیان خواهیم کرد.
رشته مهندسی معماری چیست؟
رشته معماری در گروه رشتههای ریاضی فیزیک قرار دارد و یکی از قدیمیترین رشتههای مهندسی و هنری در ایران محسوب میشود. یک مهندس معمار علاوه بر تسلط بر دروس پایه مهندسی، باید از خلاقیت و ذوق هنری بالایی نیز برخوردار باشد.
وظیفه اصلی یک مهندس معمار طراحی بناها و ساختمانها و فضاهای اطراف آنهاست. مهندسین معماری برای طراحی ساختمانها باید به فرهنگ و ویژگیهای جغرافیایی منطقه مورد نظر نیز توجه داشته باشند.
همچنین نظارت بر کار دیگر مهندسینی که در زمینه پروژههای ساختمانی کار میکنند نیز از وظایف مهندس معماری به شمار میآید.
مهندسین معماری برای طراحی و انجام پروژههای ساختمانی از نرم افزارهای مختلفی استفاده میکنند.
در حقیقت مهندسین معمار برای این که بتوانند ایدههای خلاقانه خود را به صنعتگران و مهندسین دیگر ارائه دهند، باید از نرم افزار معماری استفاده کنند.
هر نرم افزار معماری برای هدف خاصی طراحی شده و مهندس معمار باید با توجه به نیاز خود بهترین نرم افزار معماری را انتخاب کند.
در اینجا فهرستی از نرم افزارهای برتر رشته معماری را جمعآوری کردهایم که برای مهندسین معماری میتواند بسیار مفید باشد.
نرم افزار ۳D Max

نرم افزار ۳ds استودیو مکس را میتوان محبوبترین نرم افزار معماری، به خصوص در ایران، نامید. علت این امر امکان خریداری و دانلود آبجکتها، متریالها و پلاگینهای کاربردی بسیار زیادی به صورت آماده است.
البته نرم افزار ۳ds Max در صنعت طراحی بازی و گیم و همچنین فیلمسازی و انیمیشن نیز کاربرد دارد.
در نرم افزار تری دی مکس خواص فیزیکی مواد به خصوص مایعات را میتوان به خوبی شبیهسازی کرد. این نرم افزار معماری یکی از محصولات برتر کمپانی بزرگ نرمافزاری اتودسک (Autodesk) است.
نرم افزار معماری اسکچاپ SketchUp

اسکچاپ یکی از معروفترین نرمافزارها در زمینه طراحی فضاهای ۳ بعدی است. در واقع این نرمافزار معماری جزء اولین نرمافزارهایی است که یک مهندس معمار باید برای استفاده از آن آموزش ببیند.
نرمافزار اسکچاپ عموما برای درک آسانتر حجمها و فضاهای ۳ بعدی مورد استفاده قرار میگیرد. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که این نرمافزار قابلیتهای رندر محدودتری نسبت به برخی نرمافزارهای دیگر دارد.
اما به هر حال این نرمافزار یکی از برترین و قدرتمندترین نرمافزارها برای ترسیم ایدههای معماری محسوب میشود. یک نکته مهم دیگر در مورد این نرم افزار معماری برخورداری از یک کتابخانه ابزار کامل است.
این کتابخانه به خصوص برای طراحیهای معماری داخلی بسیار مفید است.
نرم افزار معماری رویت Revit

رویت یکی از نرمافزارهای بسیار ضروری در رشته مهندسی معماری است. در پستهای قبلی در مورد این نرمافزار توضیحاتی را ارائه دادیم.
نرمافزار رویت در طراحی پروژههای دو بعدی و سه بعدی کاربرد فراوان دارد. در این نرمافزار میتوانید ستونها، سقفها و اجزای مختلف یک ساختمان از جمله درها و پنجرهها را به طور کامل طراحی کنید.
از مهمترین مزایای این نرم افزار معماری میتوان به امکان ایجاد تغییرات در همه پلانها و نماها اشاره کرد.
نرم افزار نقشهکشی اتوکد AutoCAD

نرمافزار اتوکد یکی از قدیمیترین نرمافزارها در حوزه رشته معماری است. این نرمافزار به عنوان نرمافزار مادر رشته معماری شناخته میشود.
نرمافزار اتوکد به خصوص در نقشهکشی ساختمان و اندازهگیری جزئیات مختلف ساخت وساز کاربرد دارد.
آخرین نسخه از این نرم افزار معماری در سال ۲۰۲۰ منتشر شده است.
از مهمترین مزایای این نرمافزار میتوان به قابلیت حاشیهنویسی روی نقشهها، چاپ طراحیها با کیفیت بالا، امکان چرخش ۳۶۰ درجه، انعطافپذیری بالا در محیط کاربری و قابلیت ترسیم در فضای ۲ بعدی و ۳ بعدی اشاره کرد.
پلاگین ویری VRay

ویری در حقیقت یک پلاگین کاربردی برای نرمافزار ۳D Max است که توسط کمپانی Chaos Group طراحی شده است. این پلاگین یک موتور رندر قدرتمند است که برای آنالیز نور و سایه و متریالهای خاص مورد استفاده قرار میگیرد.
پلاگین ویری برای انواع نرمافزارها از جمله تری دی مکس، اسکچاپ، بلندر، مایا و سینما ۴D ارائه شده است.
این پلاگین به خصوص در هنگام استفاده از نرمافزار تری دی اس مکس میتواند کیفیت نور، متریالهای استفاده شده و رندر نهایی را در سطح بسیار بالایی نمایش دهد.
نرم افزار معماری لومیون

نرمافزار لومیون نیز از دیگر نرمافزارهای معروف در رشته معماری به حساب میآید. در پستهای قبلی توضیحاتی را در مورد لومیون ارائه دادهایم .
این نرمافزار به خصوص برای رندرگیری و ساخت انیمیشن کاربرد دارد و میتواند انواع مدلهای معماری را به تصاویر و انیمیشنهای با کیفیت بالا تبدیل کند.
همچنین این نرم افزار معماری با دیگر نرمافزارهای معروف در این زمینه، به خصوص اتوکد و تری دی مکس، سازگاری دارد و میتوان فایلهای این نرمافزارها را با لومیون باز و ویرایش کرد.
از مهمترین مزایای این نرمافزار میتوان به سرعت بالای رندرگیری، امکان به کار گیری اشیاء مختلف در طراحی و ارائه مدلهای بزرگ اشاره کرد.
شما میتوانید با مراجعه به این لینک از آموزش نصب لومیون به صورت رایگان بهرهمند شوید .
نرمافزار ادوبی ایندیزاین Adobe InDesign

ایندیزاین در حقیقت یک نرمافزار گرافیکی است و بیشتر برای کار در زمینه چاپ و صفحهآرایی کاربرد دارد.
این نرمافزار به خصوص برای چاپ مجلات، کتابها، سررسیدها و بروشورهای تبلیغاتی مورد استفاده قرار میگیرد. نرمافزار ایندیزاین همچنین برای ایجاد اسنادی مانند روزمه کاری، اوراق بهادار و دیگر اسناد بسیار مناسب است و از این رو بسیاری از مهندسین معماری و شهرسازی نیز از آن استفاده میکنند.
نرم افزار معماری طراحی دستی Hand Drawing
هنر طراحی دستی برای مهندسین معماری بسیار ضروری است. گاهی اوقات مهندسین معماری برای ارائه ایدههای ذهنی خود باید به طراحی و رسم دستی بپردازند. نرمافزار طراحی دستی این امکان را برای معماران فراهم میکند تا ایدههای خود را به آسانی رسم کرده و به مشتریان و همکاران خود ارائه دهند.
بسیار جذاب
pingback رشته طراحی داخلی معرفی و بررسی - استودیو تخصصی معماری مص دیزاین
pingback شیت بندی در معماری - استودیو تخصصی معماری مص دیزاین